Home Wisselplaten voor zware bewerkingen en nieuwe HR2 geometrie

Wisselplaten voor zware bewerkingen en nieuwe HR2 geometrie

web-turning-chipbreaker-hr2

Zware voorbewerkingen nu een stuk lichter

Pramet heeft een nieuwe spaanbreker en hardmetaalsoort voor zware voorbewerkingen gelanceerd. De HR2-geometrie vormt een aanvulling op de serie enkelzijdige wisselplaten van Pramet voor de bewerking van een grote diversiteit aan materialen, zoals constructiestaal, gietijzer en roestvast staal. De HR2 is bedoeld voor ruwe smeed- en gietstukken, zoals cilinders, assen en pennen, en beschikt over een positieve, stabiele geometrie die garant staat voor een langere standtijd en betere prestaties. Het ontwerp van de snijkant en de brede perifere fase verhogen de productiviteit en bieden tegelijkertijd een betrouwbare spaanvorming en -afvoer bij een hoge voeding (0,7 mm/omw). Hierdoor neemt de continuïteit van het productieproces toe en de stilstand van de machines af. Dit leidt tot een grotere kosteneffectiviteit. 

De nieuwe spaanbreker is een uitbreiding van het bestaande aanbod van HR-wisselplaten voor (semi-)voorbewerkingen. De HR2 is verkrijgbaar met T9226, een nieuwe hardmetaalsoort voor draaien; ook deze wordt door Pramet in april gelanceerd. De veelzijdige hardmetaalsoort T9226 behaalt indrukwekkende resultaten bij zware voorbewerkingen en schillen. Bij deze bewerkingen vervangt hij de bestaande hardmetaalsoort 6630 van Pramet. De T9226 garandeert grote betrouwbaarheid en standtijd van de wisselplaat in ongunstige snijomstandigheden en een sterkere snijkant. Dit is vooral te danken aan het nieuwe functionele gradiëntsubstraat, dat een hoger percentage kobalt bevat als bindmiddel en fijnere korrels heeft.

De aanvullende speciale behandeling van het gecoate oppervlak zorgt voor een verminderde adhesie aan het werkstuk en biedt bestendigheid tegen de vorming van thermische scheuren, waardoor de procesbetrouwbaarheid en standtijd toenemen. Tijdens een onlangs gehouden test waarbij zonder koelmiddel een onderbroken snede werd gemaakt in P4-staal, hield hardmetaalsoort T9226 het 52 minuten vol en die van een concurrent amper 25 minuten (snijsnelheid 55 m/min, voeding 0,8 [mm/omw] en 8 mm axiale snijdiepte).

In de nieuwste brochure 2016.1 vindt u een overzicht van alle productlanceringen van Dormer Pramet in april. Neem voor een gedrukt exemplaar of meer informatie contact op met uw lokale verkoopkantoor van Dormer Pramet.

Bekijk de video over dit onderwerp

Terug naar overzicht